Senaste nyttPå kommande
31 julFilmeckerölinjen rallysprint
22 julResultatRallysprinten 2017
23 julResultatEckerölinjen Rallysprint 2016
Hem | Kalender | Evenemang | Klubbar | Forum | Galleri | Filmer | Länkar | Resultat | Arkiv | Kontakt | Torg | Om
It is currently Tue 25 Jun 2024, 04:16

All times are UTC + 2 hours
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Var diskutera bilfrågor som rör Åländsk lag?
PostPosted: Sat 30 Jun 2018, 14:39 
Offline
Ny

Joined: Sat 30 Jun 2018, 14:35
Posts: 2
Finns det något annat ställe bortsett från Motorportalen där Ålänningar sitter och snackar s***? Verkar farligt dött här.

Så många frågor men så få svar. Hur ser reglerna ut om man vill bygga turbo i bilen för att sedan besikta och köra med på väg? Om bilen är tillverkad före -89, klarar man sig då utan ABS? Hur mycket större motor får man lägga i jämfört men original? Finns det något ställe där man lagligt kan leka på asfalt eller är man helt enkelt tvungen att vara olydig om man vill ha lite kul?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Var diskutera bilfrågor som rör Åländsk lag?
PostPosted: Sat 30 Jun 2018, 17:11 
Offline
Inventarie
User avatar

Joined: Sun 16 May 2004, 01:07
Posts: 31515
Location: Mariehamn
Kör: Impreza GT
Ingen aning!! Facebook tog över folks intresse.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Var diskutera bilfrågor som rör Åländsk lag?
PostPosted: Sat 30 Jun 2018, 18:00 
Offline
Ny

Joined: Sat 30 Jun 2018, 14:35
Posts: 2
Tycker ändå det verkar som det finns en hel del motorintresse på Åland, speciellt bland ungdomar som borde vara rätt så bekanta med internet. FB borde inte kunna slå ut forum då forum har många fördelar som FB grupper saknar.

Nåja, Åland lever väl upp till att vara efter med allt. Verkar som man måste ut i riktiga livet för att och prata med människor för att få någon info när man vill ha reda på något som är specifikt för Åland.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Var diskutera bilfrågor som rör Åländsk lag?
PostPosted: Sat 30 Jun 2018, 18:30 
Offline
Inventarie
User avatar

Joined: Sun 16 May 2004, 01:07
Posts: 31515
Location: Mariehamn
Kör: Impreza GT
Jag skulle säga att motorintresset var mycket större förr då det fanns många evenemang på Åland som numera inte tillåts eller så är det något eller någon som sätter stopp för dem. Dessutom behövs eldsjälar och någon som drar evenemangen också. De är ovanliga numera då det kräver så mycket tid och engagemang och de flesta tar för givet att nån annan fixar allt istället för att själv bidra med något. Det är svårt få ihop folk som ska ställa upp. Utan evenemangen vart det väl färre motorsportande fordonsförare, så idag finns det de som struntar i det eller satsar mer på det.

Många regler, lagar och bestämmelser krånglar till allt nuförtiden också. Och därför finns det inte så många platser på nätet där man kan diskutera just bilfrågor. Mycket ändrar stup i kvarten och det är bara rätt instanser som har rätt info. Vill du veta vad som gäller, tag kontakt med FMA (Fordonsmyndigheten på Åland) http://www.fma.ax/ . Frågar man på nätet så får man många versioner, därför är det bättre vända sig till myndigheter.

Jag håller helt klart med dig att ett forum av detta slag inte är jämförbart med Facebook (som är ett annat sorts forum). Men om det inte finns intresse så skriver ingen och då läser ingen. De flesta vill bara läsa vad andra skrivit. Och som du säkert vet så ska allt vara enkelt idag, klicka-läsa, fota-publicera, kommentera, gilla, surfa, osv. Folk gjorde mer förr, idag hinns det inte. Fråga runt hur mycket tid folk ägnar åt TV, mobiltelefonen, internet osv.

Ska du leka på asfalt måste du förstås ha lov av markägaren att göra det, så har det väl alltid varit? Men vissa har nog inte brytt sig och så kommer det alltid att vara. Motorsport är inte miljövänligt och därför verkar allt med motorsport vara något som inte ska gillas, därav en av orsakerna till att det knappast blir någon motorbana heller.

Åland efter med allt... beror väl helt på vad det gäller. Känner man till Åland så vet du vart du ska vända dig och då hittar du svar på allt du behöver få svar på. Så du har säkert rätt, släpp bildskärmarna och lag dig ut och gör nåt. ;-)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group